Иззети са 300 метра бракониерски мрежи при проверки на инспектори на ИАРА Враца

Снимка:

Хванато е лице, извършващо продажба на жива риба по време на забрана

Хванато е лице, извършващо продажба на жива риба по време на забрана и са иззети 300 метра бракониерски мрежи при проверки на инспектори на ИАРА Враца и Ямбол.

Инспектори от отдел “Рибарство и контрол” на ИАРА Враца са извършили проверка по река Дунав, в района на град Оряхово. При речен километър 683 е заловено лице, извършващо продажба на жива риба – морунаж, с общо тегло 6 кг. На нарушителя е съставен акт за продажба на риба в прясно състояние по време на забрана, съгласно Закона за рибарството и аквакултурите /ЗРА/. Рибата е иззета и в последствие дарена на Дом за деца лишени от родителски грижи “Асен Златаров” град Враца.

По сигнал, инспектори от отдел “Рибарство и контрол” на ИАРА Ямбол съвместно със служители на Гранична полиция и Горска стража са извършили проверка на язовир „Малко Шарково“. По време на извършен обход по суша и вода са открити и извадени от водата 4 бр. бракониерски хрилни мрежи с обща дължина 300 метра.  Уловената в тях около 150 кг риба /130 кг шаран и 20 кг сребриста каракуда/ е освободена и върната обратно във водоема. Мрежите са иззети и е съставен констативен протокол срещу неизвестен извършител на нарушението.

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.