1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Иззети са 400 метра бракониерски мрежи при проверки на инспектори на ИАРА

Иззети са 400 метра бракониерски мрежи при проверки на инспектори на ИАРА

Хванати са общо четирима бракониери

Хванати са общо четирима бракониери и са иззети 400 метра бракониерски мрежи при проверки на инспектори на ИАРА. Хванатите трима бракониери от инспекторите на ИАРА Русе и Велико Търново са извършвали улов на щука и бяла риба, които са забранени за риболов в момента. Четвъртият бракониер е заловен от инспектори на ИАРА Плевен и органите на реда, като е извършвал нерегламентиран превоз на риба. Инспектори на ИАРА Габрово са иззели 400 метра бракониерски мрежи от язовир “Александър Стамболийски”.

Инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА Русе и Велико Търново са извършили съвместна проверка на река Студена в района на село Новград. Там са хванати трима бракониери, извършващи стопански риболов с мрежи на забранени в момента за улов риби. На нарушителите са съставени актове, съгласно ЗРА. От тях са иззети мрежите, а уловената риба около 15 кг от видовете щука, бяла риба и уклей е върната обратно във водата.

Инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА Плевен и служители от РУ “Полиция” Плевен са хванали, лице превозващо незаконно риба. В землището на с. Дисевица, контролните органи спират за проверка лек автомобил “Форд”. Установява се, че в автомобила се превозва 10.900 кг риба /скобар и речен кефал/ и има налични 2 бр. риболовни мрежи, гумена надуваема лодка с гребла, апарат за електро улов, акумулатор и кепче. На нарушителя е съставен акт, съгласно ЗРА, като са конфискувани лекия автомобил, апарата за електро улов, акумулатор, лодката, мрежите и кепчето. Рибата също е иззета и в последствие е дарена на социалния патронаж в гр. Долни Дъбник.

Инспектори на ИАРА Габрово са извършили нощна проверка по вода на язовир “Александър Стамболийски”. В местностите “Любчов паметник” и “Крушевски заливи” са открити близо 400 метра бракониерски хрилни мрежи в работно положение. Те са иззети и е съставен протокол срещу неизвестен извършител. Уловената в тях близо 50 кг риба /щука и каракуда/ е освободена и върната обратно във водата.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.