1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Иззети са 480 метра бракониерски мрежи при проверки на инспектори на ИАРА през почивните дни

Иззети са 480 метра бракониерски мрежи при проверки на инспектори на ИАРА през почивните дни

Заловени са двама нарушители

Заловени са двама бракониери и са иззети общо 480 метра мрежи и 23 бр. герими при проверки на инспектори на ИАРА през почивните дни по водоеми в страната.

Инспектори от сектори “Рибарство и контрол” на ИАРА София през почивните дни са извършили проверки по водоеми в региона.  При проверка на язовир „Долно Камарци“ са открити и извадени от водата 15 бр. герими. Те са иззети и е съставен протокол срещу неизвестен извършител. По сигнал за бракониерски набези, контролните органи са извършили проверка на баластриера „Челопечене“. Инспекторите са забелязали лице, извършващо нерегламентиран риболов. При излизането му на брега то е хванато. Съставен му е акт за нерегламентиран стопански риболов. Конфискувана му е лодката и са иззети 8 бр. герими. Уловената около 5 кг риба е върната във водата.

Инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА Варна са извършили проверка на язовир „Цонево“. В землището на с. Аспарухово, община Дългопол, контролните органи са забелязали лице, извършващо незаконен стопански риболов с мрежи. При излизането си на брега с лодка, нарушителят е побягнал. Инспекторите са установили, че лодката е без регистрация, а в нея има хрилни мрежи с дължина 80 метра и уловена 8 кг риба /червеноперка и сребриста каракуда/. При конфискуване на мрежите, нарушителят се е появил и е признал, извършването на нерегламентиран риболов. На лицето с инициали Ж.П.Г. от с. Аспарухово е съставен акт за нерегламентиран стопански риболов. Уловената риба е върната в язовира. На брега на водоема, служителите от сектор „Рибарство и контрол“ Варна са открили 130 метра мрежи. Те са иззети и е съставен протокол срещу неизвестен извършител.

По сигнал от тел. 112 за бракониерски набези, инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА Хасково съвместно със служители от РУП МВР гр. Димитровград са извършили проверка на река Марица. От водите на реката е извадена бракониерска хрилна мрежа с обща дължина 50 метра. Тя е иззета и е съставен протокол срещу неизвестен извършител. Уловена риба не е имало. Мрежата е на съхранение в склада на сектор Хасково.

Инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА Кърджали са извършили рутинна проверка на язовир „Кърджали“. При обхода на водоема до местностите на с. Енчец и залива на Тополчане са намерени и извадени от водата 3 бр. бракониерски хрилни мрежи с обща дължина 220 метра. Те са конфискувани и е съставен констативен протокол срещу неизвестен нарушител.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.