1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Иззети са 500 метра бракониерски мрежи при проверки на инспектори на ИАРА по водоеми в страната

Иззети са 500 метра бракониерски мрежи при проверки на инспектори на ИАРА по водоеми в страната

Съставени са 9 акта

Иззети са 500 метра бракониерски мрежи и са съставени 9 акта на нарушители при проверки на инспектори на ИАРА по водоеми в страната.  

По подаден сигнал на тел. 112 и от любители риболовци, инспектори от сектор ”Рибарство и контрол” на ИАРА Шумен са извършили цялостна проверка по суша и вода на язовир “Тича”. В хода на проверката, контролните органи установяват лице, което извършва нерегламентиран улов с маломерен мрежен уред тип “парашут”. На нарушителя с инициали Р.Д.А. от Търговище е съставен акт, съгласно ЗРА, а уредът е иззет с протокол. Проверени са и любители риболовци на водоема, като са съставени 3 акта на лица, извършващи риболов без билет.

По сигнал, инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА Стара Загора са извършили проверка на язовир “Розов кладенец”. При обхода на водоема са открити и извадени от водата 400 метра бракониерски мрежи. Те са иззети и е съставен констативен протокол срещу неизвестен извършител. Уловената в мрежите около 150 кг риба – шаран, е освободена и върната обратно във водоема.

Инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА Кърджали съвместно със служители СПУ гр. Кърджали са извършили проверка на “Средна Арда”. При проверката е намерена и извадена от водата една хрилна мрежа с дължина 100 метра. Тя е иззета и е съставен констативен протокол срещу неизвестен нарушител.

Инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА Враца са извършили проверки по река Дунав в района на град Козлодуй. Заловено е лице, извършващо любителски риболов с два броя въдици и закачени на тях два броя мрежени риболовни уреди тип “парашут”. На лицето е съставен акт по ЗРА. Уредите са иззети от контролните органи на ИАРА, а уловената риба – морунаш, е върната във водата. Инспекторите са извършили проверки и по река Скът в землището на с. Попица, река Огоста в землището на с. Хайредин и река Бързина в землището на с. Бързина. Съставени са 4 акта на лица, извършващи любителски риболов без да притежават билет. От нарушителите са иззети 4 бр. въдици.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.