1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Иззети са 620 метра бракониерски мрежи при проверки на инспектори на ИАРА

Иззети са 620 метра бракониерски мрежи при проверки на инспектори на ИАРА

Хванати са трима бракониери

Хванати са трима бракониери и са иззети общо 620 метра бракониерски мрежи при проверки на инспектори на ИАРА през почивните дни.

Инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА Габрово са извършили нощна проверка по вода на язовир “Александър Стамболийски”.  Заловено е лице, извършващо риболов с хрилни мрежи. На нарушителя с иницали Г.П. е съставен акт за нерегламентиран риболов. От него са иззети 3 бр. хрилни мрежи с приблизителна дължина 100 метра и надуваема гумена лодка. Уловената в мрежите риба е върната обратно във водата. В хода на проверката са иззети още 150 метра бракониерски хрилни мрежи. Уловената в тях близо 30 кг риба /бяла риба,шаран и каракуда/ е върната обратно във водата. Съставен е протокол срещу неизвестен извършител.

Инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА Хасково са извършили проверки на  язовир “Тракиец”.  Контролните органи са засекли бракониерска група, която е успяла да избяга, като е изоставила на брега лодка с три чувала мрежи с обща дължина 210 метра. При продължила проверка на язовира на следващия ден са заловени двама бракониери от с. Тракиец извършващи стопански риболов с хрилни мрежи. На нарушителите са съставени 6 акта по Закона за рибарството и аквакултурите.

Инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА Русе са извършили проверки по река Янтра и по брега на река Янтра в участъка от село Белцов до село Кривина. Открити и извадени от водата са един немаркиран винтер и 2 бр. бракониерски мрежи с обща дължина 160 метра.  Уловената в риболовните уреди 8 кг риба /платика, каракуда и шаран/ е върната обратно във водата. Съставени са три констативни протокола.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.