1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Иззети са 660 метра бракониерски мрежи при проверки на инспектори на ИАРА

Иззети са 660 метра бракониерски мрежи при проверки на инспектори на ИАРА

Съставени са 4 акта на нарушители

Инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА Търговище след получен сигнал от телефон 112 съвместно със служители от РУ “Полиция” гр. Омуртаг са извършили проверка на язовир „Беломорци“. Открити и извадени от водата са 4 бр. бракониерски мрежи с обща дължина 320 метра. Те са иззети и е съставен констативен протокол срещу неизвестен извършител. Уловената в мрежите риба – 35 кг каракуда, е освободена и в последствие дарена на Дом за медико-социални грижи за деца гр. Търговище.

Инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА Плевен са извършили проверки по реките Искър, Дунав и Осъм, както и на язовир „Горни Дъбник“. Проверени са над 30 любители риболовци, като са установени 3 нарушения на Закона за рибарството и аквакултурите /ЗРА/. На нарушителите са съставени актове, а риболовните им уреди са иззети.

При извършена нощна проверка на язовир „Горни Дъбник“, инспекторите на ИАРА Плевен са открили 6 бр. бракониерски мрежи с обща дължина 300 метра. Мрежите са конфискувани и е съставен протокол срещу неизвестен извършител. Контролните органи са извършили проверки и за нерегламентирана продажба на риба в търговската мрежа на гр. Плевен и гр. Никопол, но нарушения не са констатирани.

Инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА Сливен са извършили проверка на канал до язовир „Ковачево“. Там е заловен нарушител, извършващ риболов с мрежа тип “сетка”. На лицето с инициали С.М.П. е съставен акт, съгласно ЗРА и е иззета мрежата с дължина 40 метра.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.