1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Иззети са 700 метра бракониерски мрежи от язовир “Студен кладенец”

Иззети са 700 метра бракониерски мрежи от язовир “Студен кладенец”

Съставен е констативен протокол срещу неизвестен нарушител

Хванати са двама бракониери от инспектори на ИАРА Монтана и са иззети 700 метра бракониерски мрежи от язовир “Студен кладенец” от инспектори на ИАРА Кърджали.

Инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА Монтана са извършили проверка след подаден сигнал на река Ботуня в землището на с. Долно Озирово, община Вършец. Там е заловено лице, извършващо незаконен риболов. На нарушителя е съставен акт за нерегламентиран стопански риболов и от него е иззета една хрилна мрежа с дължина 30 метра. Уловената около 3,500 кг риба /речен кефал и черна мряна/ е освободена и върната обратно във водата. Контролните органи от ИАРА са извършили и съвместна проверка със служители на 02 ГОДГ при ГПУ Видин на главен отводнителен канал при с. Сливата, община Лом. Заловен е нарушител, извършващ нерегламентиран стопански риболов. Съставен му е акт и от него са иззети 2 бр. хрилни мрежи с обща дължина 50 метра. Уловената в тях 5 кг сребриста каракуда е освободена и върната във водите на канала.

Инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА Кърджали са извършили проверка по сигнал за бракониерски набези на язовир “Студен кладенец”. Обходени са местностите, край с. Лисиците, с. Соколско и с. Островица. Открити и извадени от водата са 8 бр. бракониерски хрилни мрежи с обща дължина 700 метра. Те са иззети и е съставен констативен протокол срещу неизвестен нарушител. Уловената риба /сом, бяла риба, шаран и каракуда/ е върната обратно във водоема.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.