1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Иззети са 700 метра бракониерски мрежи от язовир “Жребчево”

Иззети са 700 метра бракониерски мрежи от язовир “Жребчево”

Уловената близо 100 кг риба ще бъде дарена на социални домове

Инспектори от сектор "Рибарство и контрол" на ИАРА Сливен са извършили проверка на язовир “Жребчево”. В  хода на проверката, инспекторите са забелязали в язовира лодка с две лица, които изваждат мрежи. При излизането си към брега, бракониерите забелязват инспекторите на ИАРА, оставят лодката  и улова, и побягват. 

Инспекторите на ИАРА Сливен, забелязват край водоема друго лице с каруца, което е трябвало да превози бракониерите.  Лицето е хванато, а при пристигане на служители от Участък “Полиция” Гурково е направило признания. Със съдействието на служителите на Полицията е установена самоличността на единият бракониер – К.Ч. от с. Паничерево. На него, инспекторите от ИАРА са съставили 2 акта за извършване на стопански риболов без разрешително и за възпрепятстване на проверка. Срещу бракониерите е образувано дознание.

Инспекторите на ИАРА са конфискували изоставените от бракониерите - 9 бр. мрежи с обща дължина 700 метра, една гумена лодка с гребла и близо 100 кг риба /67 кг бяла риба, 27 кг платика и 5 кг червеноперка/. Иззетата риба ще бъде дарена на социални домове в региона.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.