1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Иззети са 830 метра незаконни рибарски мрежи от инспектори на ИАРА

Иззети са 830 метра незаконни рибарски мрежи от инспектори на ИАРА

Заловен е бракониер

Заловен е бракониер и са иззети общо 830 метра бракониерски мрежи от инспектори на ИАРА при проверки на водоеми в страната. Съставени са и 2 акта на лица за извършване на любителски риболов без билет. Иззети са и 5 бр. кошове за улов на раци.

Инспектори от отдел“Рибарство и контрол” на ИАРА Пловдив съвместно с членове на сдружения за любителски риболов от област Пловдив са извършили нощна проверка на язовир „Пясъчник“. Хванат е бракониер, извършващ стопански риболов с мрежи. На нарушителя са съставени два акта за нерегламентиран стопански риболов и за риболов със забранени маломерни мрежени уреди тип “парашут”. От лицето са иззети една гумена лодка с 2 бр. гребла, 2 бр. маломерни мрежни уреди „парашут“ и една хрилна мрежа (сетка) с  дължина 200 метра, и големина на окото 60 мм. Уловената около 10 кг риба – шаран е върната обратно във водата.

Инспектори от отдел „Рибарство и контрол“ на ИАРА Сливен са извършили проверка на язовир „Жребчево“. При обхода на водоема в района на с. Паничерево в местността „Лъката“ са открити и извадени от водата 4 бр. бракониерски хрилни мрежи с обща дължина около 250 метра. Уловената  около 30 кг риба /платика, бяла риба и сом/ е върната във водата. Мрежите са иззети и е съставен протокол срещу неизвестен нарушител.

По сигнал от любители риболовци, инспектори от отдел „Рибарство и контрол“ на ИАРА Стара Загора са извършили проверка на язовир „Копринка“. При обхода на водоема с лодка в близост до „Бозуков камък“, местността „Голяма гюрля“ са открити и извадени от водата общо 200 метра бракониерски мрежи с големина на окото 50 мм. Уловената в тях 40 кг риба /30 кг каракуда и 10 кг платика/ е върната обратно във водата. Мрежите са иззети и е съставен протокол срещу неизвестен извършител на нарушението.

Инспектори от отдел „Рибарство и контрол“ на ИАРА Габрово са извършили проверка по вода на язовир ”Александър Стамболийски“. В местностите “Мъгъра” и “Пилчарниците” са открити и извадени от водата 100 метра бракониерски мрежи. Уловената в тях риба близо 20 кг е върната обратно във водата. Мрежите са иззети и е съставен констативен протокол срещу неизвестен извършител.

Инспектори от отдел “Рибарство и контрол” на ИАРА Русе са извършили проверка по река Янтра от бент при с.Долна Студена до гр. Бяла. Открита и извадена от реката е бракониерска мрежа с дължина 80 метра. Тя е иззета и е съставен констативен протокол срещу неизвестен извършител. Инспекторите на ИАРА са съставили и два акта на лица за извършване на любителски риболов без билети.

Инспектори от отдел “Рибарство и контрол” на ИАРА Хасково са извършили нощна проверка на язовир „Тракиец“. От водите на водоема са извадени 5 бр. кошове за улов на раци. Съставен е констативен протокол срещу неизвестен извършител. Уредите са иззети и са на съхранение в склада на ИАРА Хасково.

 

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.