1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Иззети са близо 1,5 километра бракониерски мрежи при проверки на язовирите “Иваново”, “Жребчево” и “Копринка”

Иззети са близо 1,5 километра бракониерски мрежи при проверки на язовирите “Иваново”, “Жребчево” и “Копринка”

Инспекторите на ИАРА са съставили и 7 акта на риболовци за извършване на нощен риболов

Инспектори от сектор “Рибарство и контрол” към Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури Хасково са извършили проверка на язовир “Иваново”. От язовира са извадени 19 бр. хрилни мрежи с обща дължина 1 км. Уловената в мрежите 60 кг. риба /предимно каракуда/ е върната във водите на язовира.  Съставен е констативен протокол срещу неизвестен извършител.

По сигнал на граждани,  инспекторите от ИАРА Хасково са  направили проверка и на язовир, край село Мустрак. Там е заловен бракониер. Съставен му е акт, конфискувана е гумената му лодка и са иззети 2 бр. мрежи с дължина 100 метра.

300 метра бракониерски мрежи и една гумена лодка са иззети при проверка на язовир “Жребчево” от инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА Сливен. Съставени са констативни протоколи срещу неизвестен извършител. Инспекторите са успели да върнат във водата около 10-те кг. уловена риба.

Проверка на язовир “Копринка” са осъществили инспектори от сектори “Рибарство и контрол” на ИАРА Стара Загора и ИАРА Габрово, служители на РПУ Казанлък и служители на Изпълнителна агенция по горите Стара Загора.  При проверката са иззети 80 метра бракониерска мрежа, като уловената 10 кг. риба е върната във водите на язовира.  Инспекторите на ИАРА са съставили и 7 акта на риболовци за извършване на нощен риболов. На един от рибарите е съставен и акт за риболов без билет.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.