1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Иззети са над 2 км бракониерски мрежи при проверки на инспектори на ИАРА по водоеми в страната

Иззети са над 2 км бракониерски мрежи при проверки на инспектори на ИАРА по водоеми в страната

Снимка:

Заловени са трима бракониери

Инспектори от отдел “Рибарство и контрол” на ИАРА Разград са извършили проверка на язовир „Бели Лом“. Със съдействието на служители от РУ Полиция Лозница са хванати двама бракониери. На лицата са съставени два акта за извършване на нерегламентиран стопански риболов с мрежи. От тях са иззети 1 200 метра мрежи, надуваема лодка и ел. двигател “MARINA”.

След получен сигнал от любители риболовци за извършване на нерегламентиран риболов на язовир „Долна Вереница“, инспектори от отдел “Рибарство и контрол” на ИАРА Монтана са извършили проверка на място. Там е заловен бракониер. На нарушителя е съставен акт за извършване на стопански риболов без разрешително. От него са иззети една гумена лодка и 6 бр. хрилни мрежи с обща дължина 300 метра. Уловената около 7 кг риба /4 кг каракуда и 3 кг уклей/ е освободена и върната във водата. Инспекторите са извършили  проверки и на река Дунав от р. км 711 до 732, като са проверени любители риболовци и рибарски лодки, но не са констатирани нарушения по Закона за рибарството и аквакултурите /ЗРА/.  На речен километър 711 е открита и извадена от водата една бракониерска хрилна мрежа с дължина 100 метра. Тя е конфискувана и е съставен протокол срещу неизвестен нарушител.

Инспектори от отдел „Рибарство и контрол“ на ИАРА Русе са извършили проверка на 4-те русенски лимана.  В лимана на русенска корабостроителница са открити един брой ”парашут”, 3 бр. бракониерски мрежи с обща дължина 30 метра и 8 бр. въдици тип “хапки”.  Всички риболовни уреди са иззети и е съставен протокол срещу неизвестен извършител.

По сигнал от риболовци, инспектори от отдел „Рибарство и контрол“ на ИАРА Пазарджик са извършили проверка на язовир „Батак“.  В района на Дорковски и Костандовски залив, контролните органи са открили и извадили  от водата 2 бр. бракониерски мрежи с обща дължина около 300 метра и размер на окото 60 мм. Уловената в тях риба /каракуда и шаран/ е освободена и пусната обратно в язовира. Мрежите са иззети и е съставен протокол срещу неизвестен извършител.

Инспектори от отдел „Рибарство и контрол“ на ИАРА Кърджали са извършили рутинна проверка на язовир ”Кърджали”. При  обхода на водоема са открити и извадени от водата 4 бр. бракониерски хрилни мрежи с обща дължина 200 метра. Те са иззети и е съставен, констативен протокол неизвестен нарушител.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.