1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Иззети са над 3 км бракониерски мрежи от инспектори на ИАРА при проверки на реки и водоеми в страната

Иззети са над 3 км бракониерски мрежи от инспектори на ИАРА при проверки на реки и водоеми в страната

Проверени са и над 230 любители риболовци

В първите дни на новата година, инспектори на Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури са извършили масирани проверки срещу бракониерски набези по реки и вътрешни водоеми в страната. За периода от 6 дни са иззети общо над 3 км /3 310 метра/ бракониерски мрежи и над 65 кг риба. Проверени са 236 любители риболовци и близо 20 правоспособни рибари, извършващи стопански риболов. Съставени са 15 акта, за извършване на любителски риболов без билети и за стопански риболов без разрешително.

Инспектори на ИАРА Силистра са иззели риболовни уреди с дължина 250 метра при проверка на река Дунав и вътрешни водоеми в първите дни на новата година. По подаден сигнал от любител риболовец, за бракониерски мрежи в язовир “Антимово”, инспекторите на ИАРА Силистра са извършили проверка. При обхода на язовира е открита бракониерска мрежа – капрон с дължина 200 метра и размер на окото 60 мм. Мрежата е иззета и е съставен констативен протокол срещу неизвестен извършител.

При проверка на река Дунав в района от р. км 382 до р. км.  425 са открити 3 бр. метални винтери с по 2 броя крила в работно положение, както и една бракониерска мрежа - найлон, с дължина 50 метра и размер на окото 50 мм. Риболовните уреди са конфискувани и са на съхранение в складово помещение на сектор "Рибарство и контрол"-Силистра. Съставени са констативни протоколи срещу неизвестни извършители.

Инспекторите на ИАРА Силистра са проверили и 11 правоспособни рибари, извършващи стопански риболов, както и шест лица, извършващи любителски риболов. При тях не са констатирани нарушения.

Инспектори на ИАРА Плевен са проверили над 100 любители риболовци и близо 10 риболовни кораба по река Дунав. В началото на годината, инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА Плевен са извършили масирани проверки на любители риболовци и риболовни кораби по река Дунав.

Целия материал четете в рубрика Актуално на портала...

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.