1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Иззети са над 500 метра бракониерски мрежи при проверки на инспектори на ИАРА Стара Загора, Шумен и Добрич

Иззети са над 500 метра бракониерски мрежи при проверки на инспектори на ИАРА Стара Загора, Шумен и Добрич

Хванат е бракониер на река Тунджа

Хванат е бракониер на река Тунджа и са иззети общо 520 метра бракониерски мрежи, както  и 20 бр. винтери за улов на раци при проверки на инспектори на ИАРА.

Инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА Стара Загора са извършили проверка по река Тунджа.  При баластриера с.Зимница, контролните органи са заловили двама бракониери. От тях са иззети 4 броя  бракониерски мрежи с обща дължина 200 метра.  Уловената риба – 10 кг. каракуда  е върната обратно във водата. На нарушителите са съставени два акта за нерегламентиран стопански риболов.

Инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА Шумен са извършили проверка по суша и вода на  язовир “Тича”.  В района на с. Ловец са открити в работно положение 4 бр. бракониерски хрилни мрежи с обща дължина 220 метра. Те са иззети и е съставен констативен протокол срещу неизвестен извършител. Уловената в тях 18 кг риба е освободена и върната обратно във водата.

Инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА Добрич са извършили проверка на езеро Дуранкулак. При обхода на езерото са открити и извадени от водата 20 бр. незаконни риболовни уреди тип “винтер” за улов на раци и 100 метра бракониерска хрилна мрежа с размер на окото 55 мм. Уредите са иззети и унищожени. Установеният улов от около 5 кг сребриста каракуда и около 80 бр. раци са върнати във водата. Съставен е протокол срещу неизвестен извършител.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.