1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Иззети са над половин километър бракониерски мрежи от язовирите “Студен кладенец” и “Кърджали”

Иззети са над половин километър бракониерски мрежи от язовирите “Студен кладенец” и “Кърджали”

Извършените проверки са по сигнали на граждани

Инспектори от сектор “Рибарство и контрол” към ИАРА Кърджали са извършили няколко проверки на язовирите “Студен кладенец” и “Кърджали” в рамките на 24 часа.

По сигнал на гражданин, инспекторите от ИАРА Кърджали са извършили първо проверка на язовир “Студен кладенец”. Там са открити и извадени от язовира 2 бр. бракониерски мрежи с обща дължина 150 метра. От мрежите е освободена около 3 кг риба, която е пусната обратно във водата. Мрежите са конфискувани и е съставен констативен протокол срещу неизвестен извършител.

Късно вечерта, инспекторите са осъществили отново проверка на яз. “Студен кладенец” съвместно със служители на “Жандармерия” – Кърджали. В района до село Лисиците до въжения мост над язовира са заловени двама бракониери, осъществяващи незаконен риболов. От нарушителите са конфискувани 2 бр. мрежи с обща дължина 100 метра и една гумена лодка. Съставени са им два акта за извършване на стопански риболов. Инспекторите са върнали във водата уловената от бракониерите около 10 кг  риба.

Извършена е проверка и на яз. “Кърджали”, по подаден сигнал за бракониери на тел. 112 от офицер от РДВР – Кърджали. Инспекторите на ИАРА веднага са отишли на място. Бракониерите са забелязали инспекторите и са избягали, като са изоставили мрежите си с улова и лодка. Инспекторите са конфискували изоставените около 300 метра мрежи и лодката на нарушителите. Уловената в мрежите близо 23 кг. риба ще бъде дарена днес на Дома за стари хора в Кърджали.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.