1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. „Кроношпан България” ще подпишат тристранно Споразумение за сътрудничество с МЗХ и ИАГ

„Кроношпан България” ще подпишат тристранно Споразумение за сътрудничество с МЗХ и ИАГ

Целта е природосъобразното ползване на дървесината от българските гори

Зам.-министърът на земеделието и храните доц. д-р Георги Костов, инж. Бисер Дачев, изпълнителен директор на Изпълнителна агенция по горите и Николай Банков и Радован Цаха, управители на „Кроношпан България” ще подпишат тристранно Споразумение за сътрудничество и обмен на информация на 21 ноември 2009 г., от 10:00 часа. Събитието ще се състои в залата на „Кроношпан България” ЕООД, гр. Бургас.

Споразумението, има за цел между МЗХ, ИАГ и „Кроношпан България” е да бъдат регламентирани редът и начинът за осъществяване на ползотворно сътрудничество между заинтересованите страни за постигане на устойчиво и природосъобразно ползване на дървесината от българската гора. С него ще се регламентира и използването на дървесина за производствените нужди на „Кроношпан” с доказан законен произход.

Фирма „Кроношпан” е създадена през 1897 г. в Австрия и има 26 завода в 24 страни за производство на плочести материали от дървесина.  Тя стъпва на българския пазар преди 12 година и днес вече има  2 завода и 1 логистичен център, с което доказва, че е утвърдено име в сектора.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.