1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Ловното стопанство в Тервел може да се похвали с отстрелян муфлон с трофей за златен медал

Ловното стопанство в Тервел може да се похвали с отстрелян муфлон с трофей за златен медал

Отворен е сезонът за лов на местен дребен дивеч

Скоро се очаква ловци от Италия да посетят района на Държавно ловно стопанство (ДЛС) – Тервел, за лов на бекаси. Италианците традиционно са сред ловуващите дребен дивеч в района. Това каза за радио “Фокус” директорът на ДЛС инж. Цветелин Миланов.

В момента е отворен сезонът за лов на местен дребен дивеч, дива свиня и муфлон, като ловът на последния вид е целогодишен. На територията на ловното стопанство от едрия дивеч традиционно се отстрелва също благороден елен, елен лопатар и сърна, от дребния дивеч – пъдпъдъци, бекаси, гургулици и гривек, от прелетните птици – дива патица и гъска. Този сезон ловното стопанство в Тервел може да се похвали с отстрелян муфлон с трофей за златен медал.

Тази година стопанството е залесило 250 дка, но и на неговата територия, както и в Добричко, например, има немалко случаи на незаконна сеч на дърва за огрев. По думите на инж. Миланов, най-многобройни са кражбите в районите около Тервел и големите села в общината. За справяне с проблема се прилага гъвкава схема от стопанството. Горските надзиратели, които наброяват 20 души, контролират не само в светлата част на денонощието, като местата се подбират на случаен принцип.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.