1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Министър Греков посети рибарското пристанище в Балчик

Министър Греков посети рибарското пристанище в Балчик

Снимка:

До юни 2014-та трябва да се изгради фитосанитарен пункт и пункт за гориво

Състоянието на рибарското пристанище и възможността за изграждане на нов парк за отдих в района на Балчик са основните теми, обсъдени на работна среща, провела се днес, 17 октомври, между министъра на земеделието и храните Димитър Греков и кмета на Балчик Николай Ангелов.

След срещата в общината министър Греков е посетил порта за рибарски кораби в Балчик. Според него, усвояването на 5 милиона евро за нуждите на пристанището е поставено под въпрос заради нехайството на предишното ръководство на министерството. По думите на проф. Греков до месец юни 2014 година трябва да се създадат реални условия за работа на рибарите, като се изгради пункт за фитосанитарен контрол, а корабите да могат да бъдат зареждани с гориво.

Министърът е сравнил сегашното състояние на пристанището с пункт за вторични суровини. Той е изразил надежда, че с усвояването на парите ще може да се изгради място за съхранение на улова и пазар на прясна риба. Усилията на кмета Николай Ангелов в търсенето на начини рибарите от Балчик да имат нормални условия за работа са получили висока оценка.

По-късно Димитър Греков е посетил и крайбрежния район под двете голф игрища, където община Балчик планира да създаде парк за отдих. По думите на проф. Греков мястото е горски фонд и за целта е необходимо решение на Министерския съвет. В края на визитата в Белия град кметът Николай Ангелов е подарил на госта си реплика на статуя на богинята Кибела.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.