1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Министър Найденов ще участва в среща на високо ниво за морската политика на Черно море

Министър Найденов ще участва в среща на високо ниво за морската политика на Черно море

Снимка:

Ще бъдат засегнати и темите за сътрудничество в рибарството на регионално ниво

Днес, 14 октомври, в Брюксел министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов ще вземе участие в среща - дискусия на високо ниво предназначена за българските и румънските власти и заинтересувани лица по въпросите на морската политика за Черно море.

Начало на срещата ще даде еврокомисарят по "Рибарство и морско дело" Мария Даманаки. Министър Найденов ще участва в обсъждането на темата за политиката на ЕС в областта на рибарството и сътрудничеството в Черно море. По същата тема ще се включи също Валериу Табара, министър на земеделието и развитието на селските райони на Румъния. По време на срещата ще бъдат засегнати и темите за сътрудничество в рибарството на регионално ниво и как може интегрирания подход към морското дело и финансовите възможности в ЕС да създадат възможности за растеж в крайбрежните райони, както и за засилване на морската безопасност и сигурност и предотвратяване на замърсяването от кораби на регионално ниво.

Участие ще вземат и зам.-министър на околната среда и водите Ивелина Василева, Николай Нанков – зам.-министър на регионалното развитие и благоустройството и изпълнителния директор на Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури Пламен Захариев.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.