1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Мобилна група на ИАРА е извършила проверки за нерегламентирана продажба на риба в малки населени места

Мобилна група на ИАРА е извършила проверки за нерегламентирана продажба на риба в малки населени места

На нарушител от гр. Левски е съставен акт

Мобилна група на ИАРА в рамките на седмица е извършила проверки за незаконен улов по реки и водоеми в страната, както и за нерегламентирана продажба на риба в малки населени места.

В село Ореш, община Свищов, мобилната група е хванала лице, извършващо нерегламентирана продажба на риба в центъра на селото. Продаваната от лицето риба е била 15 кг от вида шаран и каракуда, без да има необходимите документи. На нарушителя с инициали К. К. от гр. Левски е съставен акт за продажба на риба без документи. Рибата е иззета, взети са проби от нея и след установяване, че е годна за консумация ще бъде дарена на Дом за възрастни хора в Свищов.  

Мобилната група е извършила проверка по река Дунав при Белене. Там са открити и извадени от водата 10 бр. лави кърмаци с обща дължина 500 метра. Те са иззети и е съставен протокол срещу неизвестен извършител.

При проверка на река Вит край с. Каранци, Полски Тръмбеш, мобилната група на ИАРА е хванала две лице, извършващи риболов с рачило и кука-тройка. На нарушителите са съставени актове и са им конфискувани риболовните уреди.

На река Искър в района на Роман, Червен Бряг и Койнаре също са хванати трима нарушители, на които са съставени актове, съгласно ЗРА.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.