1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Над 1 300 метра бракониерски мрежи са иззели инспектори на ИАРА при проверки на водоеми в страната

Над 1 300 метра бракониерски мрежи са иззели инспектори на ИАРА при проверки на водоеми в страната

Съставени са констативни протоколи

Общо 1 390 метра бракониерски хрилни мрежи и уреди за улов на раци са иззети от инспектори на ИАРА при проверки по водоеми в страната.

Инспектори от отдели “Рибарство и контрол” на ИАРА Стара Загора и Сливен съвместно с доброволци от гр. Нова Загора са извършили проверка на язовир „Жребчево“. При  обхода по вода на язовира в местностите „Паничерево“ и „Острец“ са открити и извадени от водата бракониерски хрилни мрежи с обща дължина 1 300 метра. Те са иззети и е съставен констативен протокол срещу неизвестен нарушител. Уловената  33 кг. риба – платика е върната обратно във водата.

Инспектори от отдел “Рибарство и контрол” на ИАРА Габрово са извършили проверка по поречието на река Росица. В района на “Мотополигона” до реката край с.Горна Росица е проверен лек автомобил. В багажното отделение са открити 3 чувала с мокри хрилни мрежи близо 90 метра. Уловена риба в тях не е имало. Мрежите са иззети с протокол. При продължилата проверка по реката, инспекторите са съставили и 3 акта на лица за извършване на любителски риболов без билет.

Инспектори от отдел “Рибарство и контрол” на ИАРА София-област са извършили проверка на язовир „Огняново“. При обхода са забелязани 15 бр. рачила, поставени в работно положение и завързани в близост до брега. Рачилата са издърпани и извадени от водата. Уловените в тях раци са освободени и пуснати във водата. Риболовните уреди са иззети и е съставен е констативен протокол срещу неизвестен извършител.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.