1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Над 1 600 метра бракониерски мрежи са иззети от инспектори на ИАРА

Над 1 600 метра бракониерски мрежи са иззети от инспектори на ИАРА

Съставени са протоколи за нарушение

При проверки на инспектори на ИАРА от Добрич и Хасково са иззети общо 1620 метра бракониерски мрежи, като 1200 метра от тях са за улов на калкан.

Инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА Добрич са извършили проверки по море с патрулен катер – ИАРА 3 в района на нос Калиакра, Златни Пясъци и Кранево. Контролните органи са открили и извадили 43 бр. незаконни риболовни уреди тип винтер за улов на попчета, 2 бр. бракониерски мрежи за улов на попче с обща дължина 100 метра и 15 бр. мрежи за улов на калкан с обща дължина 1200 метра. Всички риболовни уреди са иззети и е съставен протокол срещу неизвестен извършител. Установеният улов от 1,500 кг. попчета е върнат във водата.

Инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА Хасково са извършили проверка на язовир “Ивайловград”. Открити и извадени от водоема са 4 бр. бракониерски хрилни мрежи с обща дължина 200 метра. Уловената в тях около 58 кг. риба предимно шаран и каракуда е освободена и върната обратно във водата. Мрежите са иззети и е съставен протокол срещу неизвестен извършител. Контролните органи са извършили и проверка на язовир “Тракиец”. След проведено наблюдение е хванато непълнолетно от с.Стражица, област Кърджали при изваждане на хрилна мрежа с обща дължина 120 метра от водите на язовира. На лицето е съставен констативен протокол, поради факта, че е непълнолетен.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.