1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Над 1,6 км бракониерски мрежи са иззети от инспектори на ИАРА

Над 1,6 км бракониерски мрежи са иззети от инспектори на ИАРА

Извършени са проверки на язовирите “Жребчево”, “Кърджали”, “Студен кладенец” и “Ивайловград”

Инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА Сливен са извършили проверка по суша и вода на язовир “Жребчево”. При проверката инспекторите са открили и извадили 11 бр. бракониерски хрилни мрежи с обща дължина 800 метра. Уловената в тях около 70 кг риба /каракуда, платика, речен костур, червеноперка, щука и морунаж/ е освободена и върната във водата. Съставен е констативен протокол срещу неизвестен извършител. Мрежите са конфискувани и ще бъдат унищожени.

Проверки на язовирите ”Кърджали” и “Студен кладенец” са извършили инспектори на ИАРА Кърджали съвместно със служители на «Полиция» Кърджали.  На язовир “Кърджали”, инспекторите са открили и иззели 4 бр. бракониерски мрежи с обща дължина 200 метра. Уловената в мрежите риба е върната във водоема.  Съставен е констативен протокол срещу неизвестен извършител.

При проверки на язовир “Студен кладенец” са открити и иззети общо 6 бр. бракониерски хрилни мрежи с обща дължина 510 метра. 2 от мрежите с дължина 110 метра са иззети от местността "Дарец". Други две бракониерски мрежи с дължина 200 метра са конфискувани от местността "Траса" до с. Седловина. Уловената в тях 5 кг риба /распер и сребриста каракуда/ е върната във водата. Мрежите са конфискувани и са съставени констативни протоколи срещу неизвестни извършители.

Инспектори от ИАРА Хасково са извършили проверка на язовир “Ивайловград”. При проверката в устието на язовира са открити и извадени 3 бр. бракониерски хрилни мрежи с обща дължина 150 метра. Мрежите са били поставени в работно положение. Уловената в тях 15 кг риба /каракуда/ е освободена и върната в язовира. Съставен е констативен протокол срещу неизвестен извършител. Инспекторите са извършили проверка и по река Марица, където са съставили 7 акта за риболов по време на забраната на любители риболовци.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.