1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Над 1,8 км бракониерски мрежи са иззети при проверки на язовири

Над 1,8 км бракониерски мрежи са иззети при проверки на язовири

Инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА Врана са извършили проверка с патрулен катер в акваторията на Черно море

Инспектори на ИАРА Пловдив са извършили проверки по водоеми в региона.  При проверка на язовир “Пясъчник”, инспекторите са открили и извадили 1 250 метра бракониерски мрежи. Те са били заложени в плитките места на язовира по дъното.  В мрежите е имало 15 бр. шаранчета и около 10 бр. каракуда, които са върнати в язовира. Заложените бракониерски мрежи са били чисто нови и според служителите на ИАРА стойността им е над 10 000 лв. Инспекторите са конфискували мрежите и са съставили констативен протокол срещу неизвестен извършител.

При проверка на река Марица инспекторите от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА Пловдив са хванали двама бракониери, извършващи улов. На нарушителите са съставени 2 акта за риболов по време на забрана. Актовете са с максимална стойност от по 1000 лв.

Инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА Кърджали съвместно със служители на Подвижна горска стража са извършили проверка на язовир “Студен кладенец”. В хода на проверката под моста на село Лисиците, инспекторите са открили и извадили от водата 2 бр. бракониерски мрежи с обща дължина 80 метра. Уловената в тях около 15 кг риба /шаран, каракуда, распер и бяла риба/ е освободена и върната в язовира. Мрежите са конфискувани и е съставен констативен протокол срещу неизвестен извършител.

На язовир “Студен кладенец” е хванат и нарушител, извършващ нерегламентиран улов. Лицето е забелязано от служителите на Подвижна горска страж и при излизане с лодка от язовира е заловено. От него е конфискувана 50 метра хрилна мрежа и една гумен лодка. Инспекторите на ИАРА са съставили акт на нарушителя за извършване на риболов по време на забрана.  

Инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА Врана са извършили проверка с патрулен катер в акваторията на Черно море. Инспекторите са открили и извадили от морето 10 бр. бракониерски мрежи за калкан с обща дължина 500 метра и 20 бр. винтери.  Мрежите и риболовните уреди са иззети и е съставен констативен протокол срещу неизвестен извършител.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.