1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Над 2,5 км бракониерски мрежи са иззети за денонощие при проверки от инспектори на ИАРА

Над 2,5 км бракониерски мрежи са иззети за денонощие при проверки от инспектори на ИАРА

Освободената и върната риба във водите на водоемите е общо 155 килограма

В рамките на денонощие инспектори на ИАРА са извършили множество проверки по водоеми в страната. Общо са конфискувани  над 2,5 км /2 520 метра/ бракониерски мрежи, като освободената и върната риба във водите на водоемите е общо 155 килограма.

Изненадваща проверка на язовир “Жребчево” са направили инспектори на ИАРА Сливен. В местността “Ямурджа”, инспекторите са открили и извадили от водите на язовира 13 бр. бракониерски мрежи с обща дължина 1100 метра. Инспекторите на ИАРА са успели да освободят уловената в мрежите 80 кг риба /платика, червеноперка, каракуда, костур/ и да я върнат жива във водата на язовира. Бракониерските мрежи са конфискувани и е съставен констативен протокол срещу неизвестен извършител.

Инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА Кърджали съвместно със служители на РУ “Полиция” Кърджали са извършили проверка на язовир “Кърджали”.  При проверката са открити и извадени от язовира 4 бр. бракониерски хрилни мрежи с обща дължина 200 метра. Три от мрежите са били заложени в района на залива на с. Дъждовница, а другата бракониерска мрежа е иззета в близост до моста на с. Сухово.

Мрежите са конфискувани и са съставени  констативни протоколи срещу неизвестни извършители. Уловената в мрежите около 10 кг риба е освободена и върната във водата.

Съвместна проверка на язовир “Антимово” са извършили инспектори на ИАРА Русе и Силистра. Инспекторите са обходили язовира, като на различни места в  него са открили заложени бракониерски мрежи. От яз. “Антимово” са извадени 11 бр. бракониерски мрежи с обща дължина 720 метра. Мрежите са конфискувани и са съставени констативни протоколи срещу неизвестни извършители. Уловената в мрежите общо 30 кг риба е върната във язовира.

По сигнал на любители риболовци инспектори на ИАРА Габрово са извършили проверка на язовир близо до с. Градница, община Севлиево. Там са открити и извадени 8 бр. бракониерски хрилни мрежи с обща дължина 400 метра. Уловената в тях риба близо 35 кг риба /костур и каракуда/ е освободена и върната във водите на язовира с помощта на риболовците. Служители на ИАРА Габрово са извършили и проверка по вода на яз. “Ал. Стамболийски”.  От там инспекторите са иззели 2 бр. хрилни мрежи с обща дължина 100 метра.

Всички бракониерски мрежи са конфискувани и са съставени констативни протоколи срещу неизвестни извършители.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.