1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Над 50 000 учебни помагала подари ДПП „Странджа” в бургаския регион

Над 50 000 учебни помагала подари ДПП „Странджа” в бургаския регион

Мероприятието е част от дейностите по Образователна програма „Природата на Странджа”

Експертите от Дирекцията на Природен парк  „Странджа” са подарили над 50 000 различни учебни помагала на всички училища в бургаския регион в навечерието на новата учебна година. Мероприятието е част от дейностите по Образователна програма „Природата на Странджа”.

Раздадени са 30 хиляди работни тетрадки за учениците от четвърти до осми клас. За подрастващите има също така малък туристически пътеводител на парка,  книжка със съвети за природосъобразно поведение, полеви дневници. В помощ на учителите по природни науки са осигурени Наръчник на учителя за природата на Странджа, нейната геоложка история, особености, флора, фауна и всички необходими знания, които определят уникалността на най-голямата в страната защитена територия. За преподавателите са предвидени и табла с животни и редки растения, които се срещат в Странджа планина и определят нейната неповторима идентичност. В тяхна помощ са предоставени и стотици плакати и карти на защитената територия.

Целта на парковата дирекция е чрез учебните помагала учащите да получат достатъчно интересни знания за ПП „Странджа” и това да провокира интереса им да научат още повече за най-интересната и загадъчна планина в България.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.