1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Над 6 км бракониерски мрежи са иззети от езеро “Мандра” и язовир “Огоста”

Над 6 км бракониерски мрежи са иззети от езеро “Мандра” и язовир “Огоста”

Конфискуваната от инспекторите на ИАРА близо половин тон риба е дарена

Инспектори от сектор „Рибарство и контрол” на ИАРА Бургас са извършили регулярна проверка на езеро “Мандра”.  При проверката, инспекторите на ИАРА забелязват нарушители и започват да ги наблюдават. След пускане на мрежите в езерото, 4-мата бракониери са заловени. Съставени са им актове за незаконен риболов.

При проверката, инспекторите откриват и изваждат от езеро “Мандра” 5 километра бракониерски мрежи. Уловената в мрежите 400 кг. риба /каракуда, платика и бяла риба/ е дарена на Социалния патронаж към община Бургас. Мрежите са конфискувани и е съставен констативен протокол срещу неизвестен извършител.

Инспекторите от ИАРА Бургас са изгорили на брега на езеро “Мандра”, иззетите през последните проверки около 20 километра бракониерски мрежи.

Проверка на язовир “Огоста” са извършили инспектори от сектор „Рибарство и контрол” на ИАРА Монтана.  В язовира са открити и извадени 20 бр. бракониерски мрежи с обща дължина над 1 километър. Те са конфискувани и е съставен констативен протокол срещу неизвестен извършител.

В мрежите е имало уловена над 200 кг. риба /каракуда и шаран/. Инспекторите на ИАРА са успели да освободят и върнат в язовира  150 кг. шаран. Останалите 60 кг. риба са дарени на Дома за юноши “Люба Тенева” в гр. Берковица.

При проверка на лимана на пристанище Лом, инспекторите са иззели още 2 бр. бракониерски мрежи с обща дължина 80 метра. По река Дунав са проверени и над 50 любители рибари, но при тях не са констатирани нарушения.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.