1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Над 63 600 проверки са извършили горските служители през октомври

Над 63 600 проверки са извършили горските служители през октомври

Проверени са обекти за ползване, складиране, преработка и търговия с дървесина, превозни средства, транспортиращи дървесина, ловци, риболовци и физически лица

От 4 до 31 октомври 2021 г. екипи от Изпълнителна агенция по горите, регионалните дирекции по горите, държавните горски предприятия и техните териториални поделения са извършили общо над 63 600 проверки в цялата страна. Целта на инспекциите е както установяване на нарушения, така също и осъществяване на превенция в периода на масово снабдяване с дърва за огрев. Извършват се и проверки за спазване на ловното законодателство при провеждане на ловните излети след откриване на ловния сезон на най-масово практикувания лов у нас на местен дребен и едър дивеч и груповият лов на дива свиня.

Проверени са обекти за ползване, складиране, преработка и търговия с дървесина, превозни средства, транспортиращи дървесина, ловци, риболовци и физически лица.

Съставени са общо 880 акта за установени нарушения по Закона за горите, Закона за лова и опазване на дивеча и Закона за рибарството и аквакултурите. 

Горските служители са задържали 770 пространствени куб. м дърва за огрев, 143 плътни куб. м обла строителна и фасонирана дървесина, 43 моторни превозни средства, с които е транспортирана незаконна дървесина, 23 моторни триона, 5 оръжия, коне, каруци, инструменти за добив на дървесина и др.

Въпреки тежката епидемиологична обстановка в страната, за последната седмица на месеца от служители на Изпълнителна агенция по горите и регионалните дирекции по горите са извършени общо 6832 проверки, а 7779 от държавните предприятия и техните териториални поделения – държавните горски и ловни стопанства.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.