1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Над километър бракониерски мрежи са иззети при проверки на инспектори на ИАРА

Над километър бракониерски мрежи са иззети при проверки на инспектори на ИАРА

Снимка:

Съставени са 4 акта на нарушители

Иззети са над километър /1 130 метра/ бракониерски мрежи и са съставени 4 акта на нарушители при проверки на инспектори на ИАРА през почивните дни.

По подаден сигнал от любители риболовци от град Търговище на 1 март 2014 г. /събота/, инспектори от отдел “Рибарство и контрол” на ИАРА Шумен са извършили проверка на язовир „Тича“. В района на с. Маломир са открити и извадени от водата 4 бр. бракониерски хрилни мрежи с обща дължина 320 метра, поставени в работно положение. В тях е имало уловена около 200 кг риба /каракуда, платика и сулка/. Живата риба, около 100 кг, е върната обратно във водоема,  а другата част, около 100 кг, е дарена на православен храм “Свети Петър и Павел” гр. Велики Преслав. Мрежите са иззети и е съставен констативен протокол срещу неизвестен извършител.

Инспектори от отдел “Рибарство и контрол” на ИАРА Търговище на 1 март 2014 г. /събота/ са извършили нощна проверка на язовир „Ястребино“. При обхода на водоема са открити и извадени от водата 7 бр. бракониерски мрежи с обща дължина 560 метра. Те са иззети и е съставен протокол срещу неизвестен нарушител.

Инспектори от отдел “Рибарство и контрол” на ИАРА Хасково са извършили на 1 март 2014 г. проверка на язовир „Ивайловград“ с патрулна лодка. От водоема са извадени 5 бр. бракониерски хрилни мрежи с обща дължина 250 метра. Те са иззети и е съставен констативен протокол срещу неизвестен извършител. В мрежите не е имало уловена риба.

Инспектори от отдел “Рибарство и контрол” на ИАРА Варна са извършили проверка на буната до пречиствателната станция на к.к. “Златни пясъци”, след подаден сигнал на тел. 112. На мястото са заловени четирима нарушители, извършващи любителски риболов чрез косене. На лицата са съставени 4 акта за извършване на риболов със  забранени уреди. От тях са иззети 4-ри броя пръчки с макари и двойни заострени куки към тях и уловената 0.470 кг илария. При проверката съдействие на инспекторите са оказали полицаи от V-то Райнно полицейско управление Златни пясъци.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.