1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Нагла бракониерска проява в землището на Долна баня установиха служители от РДГ - София

Нагла бракониерска проява в землището на Долна баня установиха служители от РДГ - София

Снимка:

От страна на органите на МВР са извършени следствени действия на място

Отстрелян дивеч без разрешително за лов и транспортиране на незаконно добити дърва за огрев са констатирали служители от Регионална дирекция по горите – София.

Вчера около 21,00 ч. в землището на гр. Долна баня, местност „Курт дере” те са извършили проверка на лек автомобил, в който са пътували две лица. В превозното средство е установено ловно оръжие (карабина), с прикачени към него оптически прицел и супресор без сериен номер, и гилза. В непосредствена близост до автомобила е открита простреляна четиримесечна лисица.

Лицата не са представили разрешително за лов, членски карти, ловни билети, както и документи за самоличност. За случая е подаден сигнал на тел. 112. Съдействие на служителите от Регионалната дирекция е оказано от екип на РУ на МВР Костенец.

бракониери

Проверяващите са установили в същия автомобил и наличие на 0,5 пр. куб. м немаркирани дърва за огрев от дървесен вид бук. Не е представен и документ, доказващ законният им произход.

За констатираните нарушения от служителите на РДГ - София са съставени три акта за нарушения на Закона за горите и Закона за лова и опазване на дивеча.

Автомобилът, дървесината и ловното оръжие заедно с прикачените към него оптически прицел и супресор са задържани. 

От страна на органите на МВР са извършени следствени действия на място.

Образувано е досъдебно производство.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.