1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Нарушители нападат горски служители в района на РДГ - Ловеч

Нарушители нападат горски служители в района на РДГ - Ловеч

Сезирана е Районна Прокуратура - Ловеч

Горските надзиратели от Държавно горско стопанство – Ловеч, на 15.01.2015 г. спират  за проверка товарен автомобил марка ЗиЛ 157,  натоварен с дъбови дърва за отопление.

Дървата са без контролна горска марка и без превозен билет. По следите на камиона, единият от проверяващите намира мястото, от където е добита дървесината. Установено е, че за този имот няма издадено позволително за сеч. Поради тази причина служителите на ДГС - Ловеч предприемат мерки за  задържане на отсечената дървесината, камиона и открития моторен трион, като информират за случая колегите си от регионалната дирекция по горите - Ловеч. Нарушителите нападат горските надзиратели, в следствие на което си връщат триона, а на единия служител на ДГС - Ловеч нанасят телесна повреда.

Разтоварват дървесината от камиона и водачът потегля срещу препречилия пътя горски надзирател, който се спасява в последния момент. За случилото се е потърсено съдействие от РУ на МВР Ловеч и е сезирана Районна Прокуратура - Ловеч.

Предишния ден, в района на с. Микре, общ. Ловеч е задържан от служители на РДГ - Ловеч товарен автомобил „Камаз” с ремарке, натоварени с букова строителна дървесина.  Установено е, че с камиона са транспортирани 3 кубика  повече от посоченото в превозните билети количество дървесина. За нарушението е съставен акт и е задържан предмета на нарушението.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.