1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Националната служба за охрана не е отчела правилно около 280 елена лопатара и 50 муфлона

Националната служба за охрана не е отчела правилно около 280 елена лопатара и 50 муфлона

Това сочи одитен доклад на Сметната палата за 2010 г.

Националната служба за охрана (НСО) не е отчела правилно около 280 елена лопатара и 50 муфлона, отглеждани в стопанство "Кричим - гр. Стамболийски", сочи одитен доклад на Сметната палата за 2010 г., пише "Дневник".

"Животните не са заведени по сметки "Млади животни и животни за угояване" и "Продуктивни и работни животни" и не са отразени в баланса на НСО към 31.12.2010 г., въпреки че за тяхното отглеждане е изразходвана храна за 11 460 лв.", пише в доклада.

Според Сметната палата е "допуснатото съществено по характер нарушение" и "не са спазени указанията на Министерството на финансите".

В доклада е посочено като нарушение и осчетоводяването на сградата на двореца в стопанство "Кричим", която е заприходена като административна сграда вместо в "други сгради". Неправилно е осъществен и бартер с Държавна дивечовъдна станция "Балчик" за "доставка на 30 тона фураж срещу 30 бр. приплод елен лопатар".

От март 2007 г. стопанство "Кричим" е върнато на държавата и е под управлението на НСО. Чифликът е създаден в началото на XX век от цар Фердинанд и е сред одържавените през 1947 г. имоти на царската фамилия. През 2000 г. Симеон Сакскобургготски е направил искане за реституиране.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.