Ново обединение на риболовците

Дейността на сдружението ще е свързана със стабилизиране на рибните пазари

Ново секторно сдружение у нас. Риболовците между Дуранкулак и Бяла са обединени в  „Черноморски изгрев“ - първата официално призната организация на производителите. Основната цел на сдружението е свързана с опазването на биологичните ресурси.

Организацията обединява значителна част от риболовните кораби в Северното Черноморие, предимно в района между Бяла и Дуранкулак. Сдружението обединява около 35 фирми, които разполагат с 46 риболовни кораба и дължина над 12 метра. Официално сдружението Черноморски изгрев получава позволение за роболов във водите на Черно море и във Европейския съюз за определени видове риба, сред тях са калкан, барбуня, трицона, акула, сафрид, чернокоп, рапани.

Дейността на сдружението ще е свързана със стабилизиране на рибните пазари. Представителите на сдружението ще реализират плановете си чрез спазване на пазарните изисквания, колективно планиране на риболовните дейности, рекламиране на рибата от Черноморието, както и промотиране на предлаганите продукти на сдружението. Ангажиментите на асоциацията включват следенето и насърчаването към устойчиви риболовни практики, премахването на незаконния риболов, както и мерки за подобряване на селективността на риболовните уреди.


Aвтор: Елена Дочева

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.