1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Няма затворени складове за дървесина, заради липса на камери на територията на РДГ Бургас

Няма затворени складове за дървесина, заради липса на камери на територията на РДГ Бургас

50 склада на територията на областта са подали заявление за прекратяване на дейността си

„От началото на годината до момента няма затворени складове и цехове за преработка и търговия с дървесина, заради липсата на камери за видео наблюдение”, това каза инж. Венелин Радков – директор на Регионална дирекция по горите – Бургас, по време на извършена днес проверка с журналисти на територията на дирекцията. Около 50 склада за дървесина на територията на областта сами са подали заявление за прекратяване на дейността си. Близо 500 са складовете общо в областта.

Осемте проверени обекта на територията на Бургас, Средец и Карнобат, бяха избрани от представителите на медиите. Освен документна проверка, горските служители инспектираха и за наличието на камери за постоянно видеонаблюдение, което стана задължително за всички складове за преработка и съхранение на дървесина от 1 януари 2016 г. Оборудване според новите изисквания беше представено във всички проверявани обекти.

В един от цеховете не беше наличен монитор, на който инспекторите да проследят дали данните, попълнени в работния дневник, отговарят на заснетото с камерите. Наличието на монитор според закона не е задължително, но собствениците са длъжни да предоставят  записите от видеонаблюдението за проверка в регионалната дирекция.
Глобите при констатирани нарушения за физически лица са до 3000 лева, а на юридически - до 5000 лева.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.