1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Обсъдиха предложението от тази година да се разреши нощния риболов

Обсъдиха предложението от тази година да се разреши нощния риболов

Предложението ще бъде оформено като заповед, която ще се одобри от министъра на земеделието и храните

Ръководството на ИАРА в лицето на изпълнителния директор д-р Драгомир Господинов, зам.-директора д-р Кирил Делев, експерти на ИАРА и представители на клубове по спортен риболов и риболовни сдружения /”Балканка”, “Белене”, “Амур”-Никопол, СЛРБ, БФРС, “Лебед”, КСР “Острието” и др./ обсъдиха и одобриха на работна среща предложението през тази година да стартира пилотен проект за разрешаване на нощен риболов в 6 вътрешни водоема в страната и в определени участъци от река Дунав.  В основи предложението за извършване на нощен риболов беше договорено през октомври 2012 г. на среща в Русе между ръководството на ИАРА и клубове по спортен риболов и любители риболовци от региона.

Предложението е за периода от 1 юни до 30 ноември 2013 г., включително да е разрешен нощния риболов в 3 водоема в Северна България /яз. "Огоста", яз. "Ал. Стамболийски" и яз. "Тича"/ и 3 водоема в Южна България /яз. "Искър", яз. "Пясъчник" и яз. "Жребчево"/, като и в осветените части на градовете - Силистра, Русе, Свищов, Видин, Оряхово, Никопол и Лом.

Предстои експертите на ИАРА  да изготвят предложение за заповед, която да се  внесе за одобрение от страна на Министерство на земеделието и храните, за да може да влезе в сила експерименталния проект за извършване на нощен риболов.

 

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.