Опожарени са над 550 дка горски площи през почивните дни

ИАГ напомня на земеделските стопани, че опожаряването на стърнища и паленето на огън в земеделските територии е забранено

Над 100 горски служители с помощта на 10 специализирани автомобила за гасене на горски пожари се включиха в потушаването на огъня през почивните дни.

Небрежност при боравене с огън в земеделски територии е основната причина за опожаряването на над 550 дка горски площи в района на държавните горски стопанства - Дупница, Симитли, Хисар, Горна Оряховица, Видин, Бургас и др.

Повече от 170 дка смесена горска растителност е засегната само в района на най-големия пожар, избухнал на 28 август на територията на Държавно горско стопанство-Дупница край село Фролош. Благодарение на бързата реакция на съвместни екипи от служители на горските стопанства в Дупница, Земен, Кюстендил, Самоков, Благоевград и на службите на ПБЗН, пожарът е овладян късно през нощта.

На мястото на възникналите пожари е осигурено постоянно наблюдение за недопускане възобновяването на огъня.

Изпълнителна агенция по горите напомня на земеделските стопани, че опожаряването на стърнища и паленето на огън в земеделските територии е забранено.

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.