1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Опожарени са над 550 дка горски площи през почивните дни

Опожарени са над 550 дка горски площи през почивните дни

ИАГ напомня на земеделските стопани, че опожаряването на стърнища и паленето на огън в земеделските територии е забранено

Над 100 горски служители с помощта на 10 специализирани автомобила за гасене на горски пожари се включиха в потушаването на огъня през почивните дни.

Небрежност при боравене с огън в земеделски територии е основната причина за опожаряването на над 550 дка горски площи в района на държавните горски стопанства - Дупница, Симитли, Хисар, Горна Оряховица, Видин, Бургас и др.

Повече от 170 дка смесена горска растителност е засегната само в района на най-големия пожар, избухнал на 28 август на територията на Държавно горско стопанство-Дупница край село Фролош. Благодарение на бързата реакция на съвместни екипи от служители на горските стопанства в Дупница, Земен, Кюстендил, Самоков, Благоевград и на службите на ПБЗН, пожарът е овладян късно през нощта.

На мястото на възникналите пожари е осигурено постоянно наблюдение за недопускане възобновяването на огъня.

Изпълнителна агенция по горите напомня на земеделските стопани, че опожаряването на стърнища и паленето на огън в земеделските територии е забранено.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.