1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. От утре стартира активният риболовен сезон

От утре стартира активният риболовен сезон

Извършени са над 10 внезапни проверки на водоемите в Шуменска област

Сезонната забрана за риболов изтича днес и от утре, 04 юни, стартира активният риболовен сезон. Началникът на шуменското звено на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури Кънчо Кънчев заяви пред Дарик, че забранителният период е преминал спокойно без сериозни нарушения. На любители въдичари са съставени 7 акта по време на забраната за риболов на яз. „Тича" и река Камчия, един акт е съставен за нерегламентиран превоз на риба.

Кънчев съобщи още, че инспекторите от ИАРА, съвместно с други институции са извършили над 10 внезапни проверки на водоемите в Шуменска област, част от които по сигнали на граждани. Конфискувани са 53 бракониерски мрежи с обща дължина около 3 700 метра, 21 въдици и 5 парагати /капани за риба/. „Предстои мрежите да бъдат изгорени", допълни началникът на ИАРА-Шумен.

Той оцени въведените 24-часови дежурства на яз. „Тича" като много ефективни и довели до значително намаляване на бракониерските набези. Кънчев пожела на риболовците наслука и много успехи през летния сезон, но подчерта, че активният контрол на агенцията ще продължи.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.