1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. От язовирите „Жребчево“ и „Доспат“ са иззети 600 метра бракониерски мрежи

От язовирите „Жребчево“ и „Доспат“ са иззети 600 метра бракониерски мрежи

Снимка:

Съставни са актове на нарушители

Общо 600 метра бракониерски мрежи са иззети при проверки на язовирите „Жребчево“ и „Доспат“ от инспектори на ИАРА Сливен и Пазарджик. Съставни са актове и на нарушители, извършващи нощен риболов на яз. „Жребчево“ и риболов с жива стръв.

Инспектори от отдел “Рибарство и контрол” на ИАРА Сливен са извършили нощна проверка на язовир „Жребчево“. В района на с. Паничерево са намерени поставени във водата 18 бр. плаващи въдици с монтирани по 3 бр. единични риболовни куки на всяка една от тях с поставена стръв – жива риба. На нарушителите с инициали Г. П. от гр. София и Л. В. от гр. София са съставени актове, съгласно Закона за рибарството и аквакултурите. Лицата са извършвали и любителски риболов с 3 бр. риболовни въдици в работно положение, намиращи се на брега на язовира. На около 100 метра от риболовния лагер на посочените лица са открити “хрилни” мрежи  с обща дължина около 400 метра. Уловената в тях  15 кг риба /бяла риба - 3кг; платика-10 кг и 2 кг- каракуда/ е освободена и върната обратно във водата. Мрежите са унищожени и е съставен констативен протокол срещу неизвестен извършител.

По сигнал, инспектори от отдел “Рибарство и контрол” на ИАРА Пазарджик са извършили нощна проверка на язовир „Доспат“. При обхода на водоема са намерени и извадени от водата 2 бр. бракониерски мрежи с големина на окото 60 мм и обща дължина около 200 метра. Те са иззети и е съставен констативен протокол срещу неизвестен извършител.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.