1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Откриха обновената сграда на Държавно горско стопанство „Казанлък”

Откриха обновената сграда на Държавно горско стопанство „Казанлък”

Снимка:

„Хората, които работят в администрацията, вече ще имат нормални условия на труд”, каза министър Найденов

Министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов откри реновираната административна сграда на Държавно горско стопанство „Казанлък”. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на земеделието и храните.

„Хората, които работят в администрацията, вече ще имат нормални условия на труд”, каза министър Найденов по време на откриването и допълни, че заетите в тази система могат да очакват освен увеличаване на заплатите, което вече се случва, да се подобряват и условията на работа и труд. Това е поредното доказателство, че промяната, която направихме с новата структура на управление и експлоатиране на горите дава резултат.

Административната сграда на стопанството е построена още през 1950 г. и това е първият голям ремонт, който се прави. Строителните дейности са извършени изцяло със средства на горското предприятие и са реализирани за осем месеца.

Горско стопанство „Казанлък” е едно от най-старите стопанства в страната – с над 100-годишна история. Разположено е на територията на Община Казанлък, в сърцето на България, сред китната Розова долина. Обхваща част от южните склонове на централна Стара планина, част от северните склонове на Средна гора и Казанлъшката котловина, разположена по поречието на река Тунджа.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.