1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. ПЕЩЕРА БИСЕРНА ОТВАРЯ ЗА ТУРИСТИ

ПЕЩЕРА БИСЕРНА ОТВАРЯ ЗА ТУРИСТИ

Режимът на достъп се запазва – влизането ще става само при предварително записване

Пещера „Бисерна“ ще бъде отворена за туристи от 11 април. Посещенията ще бъдат възможни в работни дни до 15 май. Тогава започва размножителния период на прилепите, чието защитено местообитание е пещерата и според Закона за биологичното разнообразие трябва да се осигури спокойствие за отглеждане на малките. 

Режимът на достъп се запазва – влизането ще става само при предварително записване, като минималния брой посетители е 8 души, а максималният - 12. Записването става на телефон 054/800 765 в Дирекцията на Природен парк „Шуменско плато“.  Часовете на влизане са 10 ч., 11.30 ч. и 13 ч. 

Припомняме, че маршрутът вътре е дълъг около 800 метра в едната посока. До пещера „Бисерна“ се стига пеша, тъй като горския път не е подходящ за автомобили. Превозните средства могат да бъдат паркирани на асфалтовия път преди завоя за вилата на Община Шумен. Пешеходните маршрути са два - от парк „Кьошкове“ – „Урок по горската пътека“ и от разклона за Крепостта „Стария град“ по пътя за вилата на община Шумен. Табели са поставени  по всички маршрути. 

Температурата в пещера „Бисерна“ към момента е 10 градуса, затова е необходимо посетителите да имат топла дреха. Заради високата влажност и пещерните води се препоръчва туристите да са с подходящи затворени обувки.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.