1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. По случай 80-годишнината на природен парк „Витоша“ се проведе научна конференция

По случай 80-годишнината на природен парк „Витоша“ се проведе научна конференция

В продължение на два дни бяха разисквани разнообразни теми, свързани с историята, настоящето и бъдещето на природния парк

Експертите от Дирекцията на природен парк „Витоша“ към Изпълнителна агенция по горите (ИАГ) организираха научна конференция по повод 80-тата годишнина на парка. Мероприятието се проведе на 21 и 22 октомври 2014 г. в Големия салон на Българска академия на науките (БАН).

Залата на БАН се превърна в средище на представители от държавни институции, неправителствени организации и граждани, свързани с парка, неговата история и бъдеще.

При откриването на конференцията приветствия поднесоха официалните гости, представители на Министерство на околната среда и водите, Изпълнителна агенция по горите при Министерство на земеделието и храните, Съюза на лесовъдите в България, Лесозащитна станция - София и Планинско спасителна служба.

В продължение на два дни бяха разисквани разнообразни теми, свързани с историята, настоящето и бъдещето на природния парк, неговото стопанисване, опазване и възстановяване на специфична флора и фауна.

Директорът на парка -  г-жа Снежана Петрова, връчи юбилейни плакети на институции и заслужили деятели, работили за парка. С почетни грамоти за дейността по опазването и популяризирането на най-стария парк в България бяха отличени различни организации и дуайени от горския сектор.

На събитието бяха представени 18-те анимационни филма, участвали в конкурса за анимационен филм за Витоша.

Научното съвещание завърши с празничен концерт, подготвен от музикалните ръководители на столичното 144-то СОУ „Народни будители“. Гостите и домакините си пожелаха да отпразнуват така тържествено и 90-годишнината на парка.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.