1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Почти на 100% са задоволени заявките от дърва за огрев в община Шумен

Почти на 100% са задоволени заявките от дърва за огрев в община Шумен

236 000 пространствени кубически метра дърва за огрев са доставили на гражданите /към 1.12.2022г./ стопанствата от обхвата на СИДП. По предварителните заявки на кметовете за 2022г. са били предвидени за добив 163 000 кубика, които са надхвърлени многократно, като във всички териториални поделения и към момента продължават да постъпват списъци и индивидуални заявки от граждани.

Реалните заявки от жители на община Шумен са 1907 за 12 525 пространствени кубически метра дърва за огрев. От тях вече са платени и получени от хората 11 717 кубика за 1774 домакинства. В това число влизат и заявленията от социално слаби граждани, които получават дървата си с предимство, както и индивидуалните молби подадени в стопанствата. В началото на годината кметовете на всички населени места на община Шумен са изпратили писма с прогнозни цифри за нужните им количества дърва /за около 18 000 кубика/, но след подаването на списъците е изчислено, че реалната цифра е 12 525 пространствени кубически метра дърва за огрев.

Добивът на дърва за огрев на територията на СИДП продължава, като едновременно с това от кметствата постъпват и нови списъци с желаещи да се отопляват с дърва.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.