1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Над 1500 доброволци са участвали в 45 доброволчески инициативи, организирани от Дирекцията на природен парк - Витоша

Над 1500 доброволци са участвали в 45 доброволчески инициативи, организирани от Дирекцията на природен парк - Витоша

ДПП Витоша награди повече от петнадесет организации на специална церемония по случай Международния ден на доброволеца

„Доброволчеството е изключително специфична дейност. От една страна, човек се посвещава на една добра кауза – да прави живота на другите по-красив, по-добър и по-успешен. От друга обаче, се научава на безкористност, като дава, без да пита какво ще получи в замяна. А това, което всъщност получава като награда е безценно – удовлетворение, дълбока признателност и много нови приятели. Ние, от Дирекцията на Природен парк „Витоша“ сме изключително щастливи да установим, че приятелите на Витоша с всяка изминала година се умножават. Благодарност и респект към всички доброволци“. Това каза д-р инж. Анна Петракиева, директор на ДПП Витоша на проведена церемония по случай отбелязването на Международния ден на доброволеца. 

През изминаващата година Дирекцията на природния парк е организирала 45 доброволчески инициативи, в които са се включили повече от 1500 доброволци. Изградени са 25 моста и скари, 45 маси и пейки, изработени и монтирани са 10 информационни табла. Доброволците са участвали в ремонтирането на парковата инфраструктура, аптечките в различни части на планината и туристическите заслони. Повече от 5000 линейни метра са почистените от тях  канавки и водостоци, 30 куб. м са събраните и извозени отпадъци. Благодарение на доброволния труд и дарения местността Игликина поляна беше преобразена с новата площадка с детски съоръжения, монтирана на алеята за хора с увреждания на опорно-двигателния апарат. 

В знак на признателност за отделеното време, вложения труд и обичта им към Витоша, доброволческите организации получиха специални награди от Дирекцията на парка. 

Специална благодарност беше изразена на партньорите на парка: Югозападно държавно предприятие, Фондация „София – Европейска столица на спорта“, известният алпинист Дойчин Боянов, Аспарух Мачирски, арх. Андрея Момерин, представители на туристическите дружества „Камен дел“ и „Боерица“, Софийски планински клуб, Българската федерация по катерене и алпинизъм, Ротари клуб София – Център.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.