1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Повече от 600 проверки на територията на РДГ – София през изминалата седмица

Повече от 600 проверки на територията на РДГ – София през изминалата седмица

Контрол от страна на РДГ е извършен и в обекти, държавна собственост, в които се провежда възобновителна сеч и в насаждения с възраст над 80 години

Служителите от Регионална дирекция по горите – София извършват засилени проверки по контрол на дейностите в горските територии. През изминалата седмица са проверени 63 обекта за добив на дървесина в общините София, Елин Пелин, Сливница, Драгоман, Своге, Ботевград, Етрополе, Самоков, Копривщица, Пирдоп, Златица, Ихтиман и Самоков. 

При рутинен обход, в землището с. Вакарел, общ. Ихтиман, контролиращите са установили сеч на 100 бр. немаркирани дървета в частна горска територия. За въпросния подотдел няма издадено разрешително за извършване на дърводобивни дейности. Служителите от РДГ са констатирали, че незаконно са отсечени дървета от цер и благун с общ обем 33 плътни куб. м. Съставен е констативен протокол. Работата по случая продължава. Подаден е сигнал до РУ Ихтиман.

В землището на с. Губеш, общ. Годеч служителите са заловили две лица, извършващи незаконна сеч в държавна горска територия. На нарушителите са наложени санкции по Закона за горите.

Контрол от страна на РДГ е извършен и в обекти, държавна собственост, в които се провежда възобновителна сеч и в насаждения с възраст над 80 години, с издадени позволителни за сеч. Нарушения не са установени.

Общо 612 са проверките в периода от 9-ти до 15-ти октомври, извършени от служителите на РДГ – София. Проверени са и обекти за складиране, преработка и търговия с дървесина, превозни средства, транспортиращи дървесина, ловци, риболовци и други физически лица. За установени нерегламентирани дейности на нарушителите на горското и ловно законодателства са наложени санкции. 

Проверките в обхвата на дейност на РДГ – София продължават както с цел превенция, така и за установяване на нарушения и предотвратяване на незаконните посегателства в горските територии. Контрол се осъществява ежедневно, като при констатиране на нерегламентирани дейности на нарушителите се налагат санкции съгласно действащото горско и ловно законодателства. 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.