1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Представители на дървопреработвателния бранш протестираха срещу продажбата на дървесина през ССБ

Представители на дървопреработвателния бранш протестираха срещу продажбата на дървесина през ССБ

Протестът съвпадна по време с редовното заседание на правителството

Представители на дървопреработвателния бранш протестираха пред Министерския съвет днес срещу решението дървен материал, добиван в държавните горски стопанства,  да се продава през Софийската стоковата борса, съобщи "Фокус". Протестът съвпадна по време с редовното заседание на правителството.

Първата сесия на борсата за продажба на различни видове дървесина се състоя в петък миналата седмица.

Според протестиращите новият начин на продажба ще доведе до закриване на бизнеса им, защото те са  принудени да купуват материал от спечелили участници в борсовата търговия. Наскоро по време на парламентарния контрол депутати от БСП също предупредиха, че до сделки ще се допускат само препоръчани от ръководството на борсата фирми.

Протестиращите днес носеха плакати "Спрете черната борса, не убивайте средните и малките преработващи фирми" и "Боже пази нашите гори и от ГЕРБ дори!", съобщи "Фокус".  Те настояха за намеса на премиера за справедливо решение на въпроса.

Днес министърът на земеделието Мирослав Найденов ще се срещне с представители на протестиращите, съобщиха от ведомството. Досега той винаги е защитавал сделките чрез борсата като най-прозрачният начин на търговия.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.