1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. През почивните дни инспектори на ИАРА са иззели над километър бракониерски мрежи

През почивните дни инспектори на ИАРА са иззели над километър бракониерски мрежи

Съставени са 10 акта на нарушители по водоеми в страната

През почивните дни инспектори на ИАРА са иззели над километър /1090 метра/ бракониерски мрежи и са съставили 10 акта на нарушители по водоеми в страната.

По подаден сигнал на тел. 112, инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА Шумен са извършили проверка по вода на язовир “Тича”. В местността “Паметника” са открити в работно положение 5 бр. бракониерски мрежи с обща дължина 440 метра. Те са иззети и е съставен протокол срещу неизвестен нарушител. В мрежите е имало около 25 кг риба /платика, сулка и каракуда/, която е върната във водата.

Инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА Враца са извършили проверка по река Малък Искър в землището на град Роман. Заловено е лице, извършващо риболов с малоразмерен мрежен уред тип “парашут”. На лицето е съставен акт по ЗРА, а уредите, с които е извършено нарушението, са иззети от контролните органи на ИАРА. Извършена е и проверка по река Бързина в землището на село Бързина, общ. Хайредин. Инспекторите са съставили актове по ЗРА на 5 лица, извършващи риболов без да притежават билет за любителски риболов. Уредите на нарушителите са иззети.

Инспектори от сектор “Рибарство и контрол” Благоевград са извършили проверка на язовир „Стойковци” в землището на с. Логодаж, община Благоевград, след подаден сигнал от любителите риболовци – Драгомир Вутов и Любомир Марчев. От лявата страна на язовира е открита бракониерска мрежа с дължина 450 метра, размер на окото – 8 см. Мрежата е конфискувана и е съставен констативен протокол срещу неизвестен извършител. Инспекторите на ИАРА са предприели 24-часово наблюдение на язовир „Стойковци” за бракониерски набези, като нарушения не са констатирани.

Инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА Кърджали съвместно със служители от СПУ гр. Кърджали са извършили проверка на язовир “Студен Кладенец”. При проверката са хванати двама бракониери, извършващи нерегламентиран стопански риболов. На лицата са съставени 2 акта, съгласно ЗРА. Инспекторите са иззели 3 бр. хрилни мрежи с обща дължина 200 метра. В хода на проверката са съставени още два акта на нарушители. Единият е за улов на риба в период на забрана, а другият за улов на маломерна риба.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.