1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. При проверки на инспектори на ИАРА Плевен и Хасково са иззети 475 метра бракониерски мрежи

При проверки на инспектори на ИАРА Плевен и Хасково са иззети 475 метра бракониерски мрежи

Съставени са 3 акта на нарушители

При проверки на инспектори на ИАРА Плевен и Хасково през почините дни са иззети общо 475 метра бракониерски мрежи и 8 бр. винтери. Инспектори на ИАРА Хасково са хванали бракониер на язовир “Ивайловград”, а инспектори на ИАРА Плевен са съставили 3 акта на нарушители за улов на маломерна риба и риболов без билет.

Инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА Плевен са извършили проверки  по река Дунав от речен километър 599 до 560, река Искър и на язовир “Еница”. В резултат от проверката по река Дунав в района на остров „Магарец” са  открити и извадени от водата 2 бр. бракониерски мрежи с обща дължина 100 метра и 2 бр. винтери. Уловената в тях риба около 5 кг /платика и скобар/ е върната обратно във водата. За конфискуваните риболовни уреди са съставени констативни протоколи срещу неизвестен нарушител. Контролните органи са съставили акт на риболовец, извършващ улов на маломерна риба /сом/. На язовир “Еница” са съставени актове на две лица, извършващи любителски риболов без билети.

Инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА Хасково са извършили проверка по сигнал на язовир “Ивайловград”. Там е заловен бракониер с 6 бр. хрилни мрежи с обща дължина 360 метра и една гумена лодка. На нарушителя е съставен акт за нерегламентиран стопански риболов. Уловената 22 кг риба /шаран и каракуда/ е освободена и върната във водоема. Контролните органи са извършили проверка и на река Марица в района на гр. Свиленград. Във водите на реката са намерени и извадени 6 бр. винтери, 1 бр. сара с обща дължина 6 метра и 4 бр. куки, и една бракониерска хрилна мрежа с обща дължина 15 метра. Риболовните уреди са конфискувани и е съставен протокол срещу неизвестен нарушител. Уловената риба около 5 кг каракуда е освободена и върната обратно във водата.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.