1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. При проверки на инспектори на ИАРА са иззети 520 метра бракониерски мрежи

При проверки на инспектори на ИАРА са иззети 520 метра бракониерски мрежи

Снимка:

Съставени са и 3 акта на нарушители

Инспектори от секторите “Рибарство и контрол” на ИАРА Силистра, Русе и Хасково са извършили проверки по реки и водоеми в страната. В хода на проверките са иззети 520 метра бракониерски мрежи и 8 бр. незаконни риболовни уреди – винтери. Съставени са и 3 акта на нарушители.

Инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА Силистра в рамките на няколко дни са извършили проверки по река Дунав от р. км 382 – фериботен комплекс гр. Силистра до р. км 419 – землище с. Долно Ряхово, в защитена местност “Блатото край село Малък Преславец”, както и в търговската мрежа на гр. Тутракан и гр. Силистра. Извършени са общо 16 проверки.  Иззети са 5 бр. бракониерски мрежи с обща дължина 230 метра. Инспекторите са съставили актове на две лица за извършване на риболов в забранена зона.

Инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА Русе са извършили проверка по река Дунав в района на с. Ряхово. Открити и извадени от реката са 2 бр. винтера и 3 бр. бракониерски мрежи с обща дължина 220 метра. Уловената в мрежите риба – 3 кг мряна е върната обратно във водата. Риболовните уреди са конфискувани с констативен протокол срещу неизвестен извършител.

Инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА Хасково са извършили проверки по река Тунджа,  река Арда и язовир “Момино”. При проверка по река Тунджа са открити и извадени от водата 6 бр. винтери. Уловената в тях  4 кг риба /каракуда и скобар/ е освободена и върната обратно във водата. Винтерите са унищожени на място и е съставен констативен протокол срещу неизвестен извършител. На река Арда  е извършена съвместна проверка със сътрудници на ИАРА и служители на РУП МВР гр. Хасково. В защитена местност “Патронк” в района на гр. Маджарово е заловен бракониер. Нарушителят е наблюдаван как изважда мрежи от водата и е хванат на брега. Съставен му е акт за нерегламентиран стопански риболов. От него е  иззета хрилна мрежа с дължина 40 метра. Уловената от бракониера 13  кг риба /морунаш и уклейка/ е върната обратно във водата. По сигнал от арендатор на язовир “Момино” за бракониерски набези, инспекторите на ИАРА са извършили проверка съвместно със служител на РУП МВР гр. Хасково.  Бракониерите не са били на местонарушението. След проведен разговор с арендатора е записан регистрационния номер на превозното средство на нарушителите. Съставен е констативен протокол, с който са иззети от нарушителите хрилна мрежа с дължина 30 метра и една гумена лодка. Уловената риба – 8 кг толстолоб, е освободена и върната обратно във водата. Уредите се намират на съхранение в склада на сектор Хасково.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.