1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. При проверки на инспектори на ИАРА са иззети близо 2 км бракониерски мрежи

При проверки на инспектори на ИАРА са иззети близо 2 км бракониерски мрежи

Снимка:

Съставен е и акт на нарушител за риболов на бяла рибо по време на забрана

Близо 2 км /1930 метра/ бракониерски мрежи са иззети от водоеми при проверки на инспектори на ИАРА. Съставен е и акт на нарушител за риболов на бяла рибо по време на забрана.

Инспектори от отдел “Рибарство и контрол” на ИАРА Велико Търново са извършили нощна проверка на язовир “Александър Стамболийски”.  В местността “Мъгъра” са открити, поставени в работно положение 11 бр. бракониерски мрежи с обща дължина 980 метра. Те са иззети и е съставен протокол срещу неизвестен нарушител.  Уловената в мрежите 42 кг риба от видовете червеноперка, уклей и каракуда е освободена и върната във водата.

Инспектори от отдел “Рибарство и контрол” на ИАРА Стара Загора са извършили проверка на язовир „Копринка“. По време на извършен обход по суша и вода, в местността „Лешница“ са открити и извадени от водата общо 400 метра бракониерски мрежи, с големина на окото на по-голямата част 60 мм, а на останалите с големина на окото 100 мм. Уловената в мрежите 12 кг риба / шаран и  платика/ е върната обратно във водата. Съставен е констативен протокол срещу неизвестен извършител на нарушението.

Инспектори от отдел “Рибарство и контрол” на ИАРА Сливен са извършили рутинна проверка на язовир “Жребчево”. В местността “Лавандулите“ са открити и извадени 4 бр. бракониерски хрилни мрежи с обща дължина 500 метра. Уловената в тях 40 кг риба – платика е освободена и върната обратно във водата. Мрежите са унищожени и е съставен констативен протокол срещу неизвестен нарушител.

Инспектори от отдел “Рибарство и контрол” на ИАРА Кърджали са извършили проверки на язовирите „Студен кладенец“ и ”Кърджали”. На язовир ”Студен кладенец” до местността „Германеца” е намерена и извадена от водата една бракониерска хрилна мрежа с дължина 50 метра. Тя е иззета и е съставен протокол срещу неизвестен нарушител. При проверката на язовир ”Кърджали” в местността на с. Русалско, община Ардино е заловен нарушител, извършващ риболов с 4 бр. въдици и на бяла риба по време на забрана. На лицето са съставени 2 акта, съгласно Закона за рибарството и аквакултурите. Уловената от нарушителя 5.500 кг бяла риба е иззета и в последствие дарена на църквата “Св. Успение Богородично” в гр. Кърджали.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.