1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. При проверки на инспектори на ИАРА Враца, Силистра и Кърджали са иззети над 500 м бракониерски мрежи

При проверки на инспектори на ИАРА Враца, Силистра и Кърджали са иззети над 500 м бракониерски мрежи

Съставени са протоколи срещу неизвестни нарушители

Иззети са общо 510 метра бракониерски мрежи и различни риболовни уреди при проверки по река Дунав от инспектори на ИАРА Враца и Силистра и на язовир “Кърджали” от инспектори на ИАРА Кърджали.

Инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА Враца са извършили проверки по река Дунав от р.км. 688 до р. км. 668. В района на остров “Есперанто”  са открити 10 бр. бракониерски мрежени риболовни уреди с обща  дължина 420 метра, 6 бр. винтери, 1 бр. препън и 1 бр. рачило. Уловената в тях  около 35 кг риба от видовете  – сом, каракуда, щука и бяла риба е освободена и върната обратно във водата. Извършена е и проверка на река Ботуня. Извадено е от водата 1 бр. серкме. Всички риболовни уреди са иззети от контролните органи на ИАРА Враца. Съставени са протоколи срещу неизвестни нарушители.

Инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА Силистра са извършили проверки по река Дунав от р. км 382 до р. км 445. Контролните органи са съставили акт на лице за извършване на стопански риболов с немаркирани риболовни уреди. Иззети са 3 бр. бракониерски мрежи с обща дължина 90 метра и 2 бр.винтери.

Инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА Кърджали са извършили проверка  на язовир “Кърджали”. Открити и извадени от водата са 2 бр. сара с обща дължина 200 метра. Те са иззети и е съставен протокол срещу неизвестен нарушител.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.