1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. При проверки на инспектори от ИАРА са установени нарушения на язовирите „Доспат“,“Жребчево” и „Александър Стамболийски“

При проверки на инспектори от ИАРА са установени нарушения на язовирите „Доспат“,“Жребчево” и „Александър Стамболийски“

Конфискувани са незаконни риболовни уреди

Извършена е нощна проверка на  яз.  „Доспат“ от инспекторите на  „Рибарство и контрол“  - Пазарджик.  При обхода на язовира са намерени и иззети следните незаконни риболовни уреди.  В района на бившите бунгала на  “СО МАТ” е  открита  и извадена от водата мрежа с дължина около 60 м. и размер на окото 30 мм.,  както и 3 бр.  сари с обща дължина около 600 м.  Съставен е констативен протокол срещу неизвестен извършител

При извършване на нощна планирана проверка от служителите на „Рибарство и контрол“ –  Сливен, във водата на яз. “Жребчево”, са открити и извадени 10 бр. хрилни  мрежи с обща дължина 1000 м.

Уловената риба от вида:  4 кг. – каракуда;  7 кг. – платика  и шаран – 5 кг.  е освободена  от  мрежите и върната обратно във водата. Хрилните мрежи са открити в района до м.  “Лавандулата”  и   м.  “Острова”.

Съставен е констативен протокол срещу неизвестен извършител.

Служители на отдел “Рибарство и контрол”  - Габрово, съвместно със служители на  ОД  МВР Габрово са извършили проверка на яз. „Александър Стамболийски“.  В  местността  “Градишки скали” е заловено лице извършващо риболов  с  хрилни  мрежи.  Нарушението е констатирано в момент на изваждане на мрежите от водата. Иззети са два броя хрилни мрежи с приблизителна  дължина  80  метра и един брой надуваема гумена лодка с гребла.  Уловената риба е върната обратно във водата.  На нарушителя е съставен акт за извършване на стопански риболов.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.